τροχαίου
Αφιερώματα | Μοτοσυκλέτα |

Τι κάνουμε στην περίπτωση του τροχαίου;

Ακόμα και για τον πιο έμπειρο αναβάτη που έχει στην πλάτη του χιλιόμετρα και χιλιόμετρα θα υπάρξει η άτυχη στιγμή του τροχαίου. Σίγουρα θα έχει τύχει στην πλειοψηφία των αναβατών κατά την καθημερινή τους μετακίνηση να εμπλακούν με κάποιο τρόπο σε ένα τροχαίο. Είναι πολλοί οι αναβάτες που αν δεν έχουν εμπλακεί ποτέ τους σε τροχαίο, δεν έχουν ιδέα τι πρέπει να γίνει σε τέτοια περίπτωση και ψάχνουν εκείνη την ώρα πως να βγάλουν άκρη.

Τα τροχαία αν δεν έχουν κάποια θλιβερή κατάληξη (θνησιμότητα ή βαρύ τραυματισμό) είναι μία μεγάλη ταλαιπωρία για τον αναβάτη καθώς θα πρέπει να είναι σε διαρκή επικοινωνία με την ασφαλιστική εταιρία και να μείνει χωρίς όχημα για κάποιο καιρό, φέρει δεν φέρει ευθύνη για το συμβάν!

διαφημιση

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε έναν οδηγό με 6 βήματα για να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε αν δυστυχώς συμβεί ένα ατυχές γεγονός.

1. Μόλις γίνει το ατύχημα και το σώμα σας σταματήσει το χορό με την άσφαλτο παραμείνετε ξαπλωμένοι στο έδαφος μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε σοβαρά τραυματισμένοι. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν αφαιρείτε το κράνος από το κεφάλι σας εάν η σύγκρουση ήταν μεγάλη.

2. Αφού σηκωθείτε και βρίσκεστε σε κατάσταση ηρεμίας καλέστε την ασφαλιστική σας εταιρία για την ενημερώσετε για το συμβάν. Η ασφαλιστική θα σας στείλει την φροντίδα ατυχήματος προκειμένου να καταγράψει το συμβάν.

3. Καλέστε την αστυνομία εάν δεν το έχει κάνει ήδη η ασφαλιστική σας εταιρία ή κάποιος μάρτυρας του συμβάντος.

4. Ενημερωθείτε για τον εμπλεκόμενου κρατώντας τον αριθμό πινακίδας, τα στοιχεία του οχήματος και τα στοιχεία του ίδιου. Καλό θα ήταν να κρατήσετε και ονοματεπώνυμα μαρτύρων για να τους χρησιμοποιήσετε στην περίπτωση που πάει η υπόθεση δικαστικώς.

5. Όσο θα περιμένετε την τροχαία και την φροντίδα ατυχήματος από την στιγμή που μπορείτε, καλό θα ήταν να κάνετε μία πρόχειρη εκτίμηση των ζημιών της μοτοσυκλέτας σας για να την πείτε στην τροχαία.

6. Αυτό το βήμα είναι το πιο σημαντικό. Εάν χτυπήσετε έστω και λίγο πρέπει να καλέσετε ασθενοφόρο για να σας πάει στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Ακόμα και αν το χτύπημα σας φαίνεται μικρό μπορεί να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Πηγή: mototriti.gr

Σχόλια

Σχολιάστε το!

Διανομή Φυλλαδίων